Манолова се разкая, че е подкрепила Делян Пеевски за шеф на ДАНС

0
1076

Кандидатът за кмет Мая Манолова обяви, че поведението й по време на най-големите протести срещу кабинета на Пламен Орешарски не са нещо, с което се гордее.

Тя бе гост в Нова телевизия, където обясни: „Моето поведение по време на протестите срещу кабинета на Орешарски не е нещо, с което се гордея. Това е една от грешките в моята биография“.

Тогава Манолова подкрепяше кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а протестите тръгнаха именно от тази номинация.

„Отчитам и като грешка подкрепата ми за кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС“, призна Манолова.

Тя обаче не се разкайва за костинбродската афера и не смята, че е грешка.

„Това е опит да бъде предотвратена една възможност за манипулация на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой гражданин имате информация, че манипулирам изборите, моля да информира прокуратурата. Единственото, което беше нередно, е да се правят изявления в деня за размисъл“, добави тя.

Кандидатът за кмет на София съобщи, че е упражняван натиск върху хората, които са обявили подкрепата си за кандидатурата й.

„Подложени са на огромен натиск от властта. Имаше уволнени хора. Медицинската сестра Мая Илиева беше уволнена заради това, че води протестите. Тя беше подложена на огромен натиск заради това, че влезе в инициативния ми комитет. Какво се случи в Армен Назарян. Той промени решението си, което аз уважавам, и оттегли решението си. Достатъчно хората около мен са притиснати и притеснени и заплашвани от властта“, обясни тя.

Мая Манолова обяви, че ще има 5-6 листи, създадени от различните партии, които ще подкрепят кметската й кандидатура.

Манолова оцени като „важна и ценна подкрепата и на партиите от ляво, и на тези от дясно“.

„Важна ми е и подкрепата на неправителствените организации и инициативните комитети от всички столични квартали. Важна ми е подкрепата на всеки столичанин, независимо от неговите партийни пристрастия. За мен е ценна тази подкрепа, защото каузата ми е за тези избори е смяна на модела на управление на София”, посочи тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име