Иван Костов: БСП, „Атака“, Марешки и Доган са много по-опасни за прокарване на руското влияние от движение „Русофили“

0
1448
Иван Костов

Бившият премиер Иван Костов коментира пред бТВ шпионския скандал, който разтърси държавата през последните дни. Според него БСП, „Атака“, Веселин Марешки и Ахмед Доган са много по-опасни за прокарване на руското влияние у нас от Национално движение „Русофили“.

Костов твърди, че тежестта на Константин Малофеев и Леонид Решетников в Кремъл, както и влиянието им в България, са надценени.

„Българското общество е по-силно уязвимо от останалите в Източна Европа на руската хибридна агресия. На българския народ му е внушено, че той сам не може да постигне нищо, че е получил даром свободата си, че всичко, което е направил сам, се е провалил. Това се поддържа с всички средства, учи се в училище. Страхът е много голям, особено сред политиците“, каза Костов.

Той допълни, че „нито Малофеев, нито Решетников заемат важни позиции в Кремъл и не са близко до центровете на властта“.

„Никой няма да пролее сълза за тях в Москва“, убеден е Костов.

Бившият лидер на ДСБ припомни, че Малофеев вече се е провалял на Балканите, а Решетников силно се самолансира като важен човек в България. „Той е пенсионер, отдавна е много встрани, вярно, че някога е бил много свързан. Не мисля, че има и силни позиции в България. Известен е конфликта му с Корнелия Нинова, тя е основния глас, който е за сваляна на санкциите срещу Русия“, каза Костов.

Бившият премиер даде своето мнение и за предстоящите местни избори.

„Кампанията се води с ясни политически тези от Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. И двете са много опитни. Но това, което виждам, по най-болезнените теми – за мръсния въздух, транспорта, боклуците и др. гласът на арх. Игнатов е по-различен. Той говори конкретно, говори с визия“, отбеляза Костов.

По повод на това как ще се отрази на кампанията на архитекта и на изборния резултат снимките, които бяха показани на жена му, Костов направи интересно сравнение. Призна, че през годините много пъти е атакуван, но никога не е получавал тази обществена подкрепа, която получи кандидата за кмет на десните. Според него причината е, че Игнатов не е политик, а обикновен гражданин. Костов му пожела да стане политик, защото реформите се правят с политически средства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име