Николай Малинов: Познавам Цветан Василев и Пеевски, който му беше дясна ръка

0
1569
Николай Малинов

Бившият депутат от БСП и председател на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов, на който бе повдигнато обвинение за шпионаж, коментира какво се е случило. 

Пред бТВ той обясни: „Бях задържан, иззеха ми компютрите. В 7 сутринта в понеделник започна обискът на апартамента ми, като над 30 човека влязоха и преобърнаха всичко“.

„Дълбоко съм убеден, че правя нещата си, следвайки моята кауза и убеждения. Не знам, това да е подсъдно. Занимавам се с телевизия от 20 години. Като издател на в. „Дума“, тя се качи на 3-то място от 20-то. Гордея се с постигнатото. Следял съм сделките на Цветан Василев – да следя ги. За намерения ли ме преследват? За това, че искам да направя медиен или бизнес проект. Глупости са твърденията, че имам намерения да променям геополитическата насоченост на България. Не смятам, че външната политика на България е правилна, но това означава ли, че всички русофили сме за затвора“, коментира Малинов.

Той коментира и обвиненията за шпионаж: „За мен е обидна квалификацията, че съм шпионирал за две руски организации. Русофилството за мен е нещо много свято и планетарно“.

На въпрос получавал ли е пари от Русия, Николай Малинов заяви: „Да, когато съм издавал в. „Дума“. Но за всичко това съм си плащал данъците. Служа на каузи. Ако има счетоводни грешки някъде – това не е моя работа. Обществото „Двуглав орел“ се занимава с вътрешна политика. Ние се борим за традиционни ценности и еднополюсен свят. Ако не харесвах България, щях да отида да работя в друга държава“, подчерта Малинов.

Той каза, че най-вече е притеснен за съратниците си, за децата си и съпругата си.

Относно съмненията, че е получавал пари през кипърска фирма от олигарха Константин Малофеев – той отрече, но призна, че познава и него и е работил с него и Цветан Василев.

Има познанство и с депутата Делян Пеевски, Сергей Станишев, с Леонид Решетников са приятели.

„Пеевски бе дясната ръка на Цветан Василев“, коментира Малинова.

Накрая той изрази надежда: „Предстои на прокуратурата да докаже всичките си твърдения и смятам, че тя няма да се справи“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име