Борисов: „Шпионски скандал… Ние нямаме един провал, като дойде петък, всички отиват на почивка“

0
860
Бойко Борисов

Не виждам никакво основание да се свързват отношенията ни с Русия и шпионския скандал.

Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов по повод шпионския скандал и движение „Русофили“.

Нямаме нищо против хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, бил съм и в Белия дом. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това че някой си прави събори и пее руски песни, че има събори, по никакъв начин не сме пречили. Но със службите работим по различни хора и процеси – както беше преди години с Денис Ершов и Майкъл Чорни.

Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, ДАНС и прокуратурaта работят заедно с партньорски служби. Аз нямам никаква роля в този процес. Той се движи на база следствието, което тече. Нещо повече, ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали в мероприяитето на „Копринка“, Красимир Велчев е председател на комиисята за българо-уско сътрудничество. Понеже вчевра завършиха преговорите, до 17-ти ще обявим какво сме направили, но ще проявим търпеливост и мълчание да приключи целият процес.

Всички неправителствени организации  имат право да развиват своята дейност – едните подкрепят религията, други – културата, едните обичат Русия, други Америка, трети – Европа, но с нашата геополитическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, сме приели пътя Европейски съюз НАТО. Ако знаех, че такава злоба ще предизвика купуването на Ф-16 Блок 70 вместо Грипен, нямаше въобще да се занимаваме. Но идеята е да вземем най-добрия самолет за Българската армия и затова сме го направили, каза министър-председателят.

Не пропусна да изброи успехите на правителството:

„Няма един провал на това правителство в нито един сектор – че в образованието се направиха толкова неща, че МВР разкрива всички убийства, че модернизираме армията, борбата с контрабандата, че всяка година вдигаме доходите, никога не сме имали по-голям БВП. Как ще кажеш, че се е провалила държавата, като расте – заводи, износът по-голям от България към Германия. А като дойде петък, всички отиват на почивка, магистралите отесняха. Спряхме Вълка в София, тя е по-чиста от Берлин… Така че нищо нямаме против, когато хората обичат Русия“, каза Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име