„Превръщането на определени медии в инструмент на политиката създава заплаха за гражданското общество“

0
923
Президентът Румен Радев

След като всички водещи политически сили, както и кандидатите за кметове на София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, осъдиха остро публикацията на агенция „ПИК“, в която се показват интимни снимки на жената на кандидата за кмет на столицата Борислав Игнатов, днес отношение взе и президентската институция.

„Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика. Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество.

Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират „медиите“, които го прилагат, с подкрепа, участие и близки лични отношения. Надяваме се това да е началото на дебат, който да доведе до оздравителен процес в българската журналистика.“, се казва в позицията на президентството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име