Иво Христов: Метежът от улицата е неизбежен. Апатията го забавя

0
1638
Иво Христов

„У нас апатията забавя развоя за метежа от улицата, но той е неизбежен. Това не е заплаха, но този развой е неизбежен. Там, където институциите не се справят, улицата пренаписва правилата.“ Това заяви евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Иво Христов в ефира на БТВ.

„Продължавам да съм във връзка с президента. Но смятам, че той не трябваше да се явява да говори пред парламента, в който хората нямат никакво доверие. Но той държеше да изговори това, което хората мислят и както се очакваше, не беше разбран“, добави евродепутатът от левицата.

„Отдавна ние нямаме функциониращ парламент, имаме самодържец“, коментира Христов.

„Местните избори винаги са по-горещи, защото става въпрос за властта, която е най-близо до хората. Очаквам много по-голямо участие и много страсти, мръсна кампания. Но за съжаление у нас изборният процес е толкова опорочен, че поставя под съмнение всички последващи изборни резултати“, каза бившият съветник на президента Радев.

„Шансовете на Мая Манолова никак не са малки. В София има очакване за промяна, за да не се случват повече безобразия като плочките пред Седмочисленици, като перките по графа, като сечта в Борисовата градина, за която по-малко се говори. Тя обаче не трябва да съсредоточава изобличителния си патос срещу модела Фандъкова, или модела „ГЕРБ“.

Има модел „Борисов“ и тя трябва да определи отношението си към този модел. Не може да се реформира модела „Борисов“ заедно с Борисов, той е негов автор, той го създаде, когато сам бе кмет на София“, каза още Иво Христов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име