ВМРО се обяви за създаване на регистър на сексуалните престъпници

0
1384

Карлос Контрера от ВМРО поиска създаването на регистър на сексуалните престъпници, информират от партията. Реакцията му е провокирана от зачестилите случаи на сексуални престъпления, често съпроводени и с убийство на жертвите.

Само за последните месеци станаха обществено известни няколко брутални примера: изнасилването и убийството на Виктория в Русе, сексуалната гавра на един баща – учител със собствената му дъщеря, изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин в Сотиря, последвано от нов опит за сексуално посегателство на малко момиченце, отново там, гаврата и изнасилването на 12-годишно момче от други малолетни момчета в Раковски, както и стотиците случаи на поругани възрастни жени в малките населени места и хилядите изнасилвания, останали неизвестни за обществото.

Докато за този проблем не се говори и се разчита основно на сега действащия Наказателен кодекс, а и на последвалата саморазправа с извършителите на такива деяния от другите затворници, ако въобще те стигнат до затворите, ще оставаме неми свидетели и реално ще бъдем косвени съучастници на тези жестокости, се казва в позицията на Контрера. Затова общинският съветник в София е категоричен, че спешно трябва да бъде изготвен регистър на сексуалните престъпници. Само така може да бъдем спокойни, че тези хора не са аниматори на детските партита на децата ни, че не са техни учители или треньори, казва той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име