Александър Симов: Позицията на Външно за Русия е кретенизъм и престъпление. Оставка за Захариева!

4
4487

„Позицията срещу Русия по повод предстоящата на 9 септември изложба е възможно най-глупавото, тъпо и кретенско нещо, което е правило Министерството на външните работи”, заяви Александър Симов пред korektno.bg.

Според депутата от БСП Екатерина Захариева е извършила морално и политическо престъпление, подписвайки и давайки зелена светлина на тази позиция.

„Тази жена е за оставка, защото не е в състояние да разбере каква глупост е сътворила”, категоричен е Симов.

 

Ето какво още каза Александър Симов пред korektno.bg

МВнР не същестува, за да коментира или интерпретира исторически събития. Особено по тема, която няма единно мнение по нея. Те избождат очи. Тази декларация е на първите страници на всички руски медии. Това не е дипломатически ход. И за разлика от всички умно-красиви слюноотделящи примати, аз не се тупам по гърдите, че най-накрая съм видял една нормална позиция, защото тази позиция не е нормална.

Казват, че не било освобождение. И изтъкват като аргумент, че дни преди Червената армия да стъпи в България, правителството се било сменило и чакало да обяви война на Германия. Но някакъв си министър, подло, защото бил руски агент, забавил решението и България не успяла да обяви война. Това са пълни глупости. България, преди тези 3-4 дни, 4 години е съюзник на Хитлер. България е в коалицията на най-мракобесната сила, минавала през стария континент. Червената армия, влизайки в България, става гарант за ненакърнимостта на българската територия. В този смисъл аз твърдя, че това е освобождение. Освобождение от нашия долнопробен, про хитлеристки елит, който щеше да вкара България в нова национална катастрофа.

Препоръчвам на всички, които се интересуват от историята, книжката с документите от Парижката конференция 1947 година. Това е конференцията, на която се решава бъдещето на България. И там ясно се вижда как благодарение на съветската страна, на Вячеслав Молотов, България отстоява териториалната си цялост. Ако не беше Молотов, границата ни с Гърция щеше да минава през Асеновград.

И сега какво, сега като ревем, че не е имало освобождение, искаме България да беше наполовина? Въобще заиграването с такива събития и то защото се е настанила една елементарна медийна русофобия, на мен ми се струва престъпно. Тези хора не знаят какво правят и ще плащат за думите си.

 • Как трябваше да реагира Външно министерство, г-н Симов?

Ама защо трябва да реагира Външно министерство? Какво толкова им пречи, че Руското посолство е направило изложба? Това не е заигравка с българската история!

 • Не виждате провокация от страна на Русия, така ли?

Какво ще рече „провокация”? Извинявайте обаче много интересни понятия имаме за провокация. Когато имаме провокация от другата страна, Външно министерство може да се прави, че не съществува като проблем, както се е случвало много пъти. Тогава все изчакваме, не избързваме… Изведнъж, правят някаква изложба, което по какъв начин може да е провокация? И Външно, защото видите ли верните фенове, ордите на Росен Плевнелиев, състоящите се от 150 софийски зомбита и някакви фейсбук и видео блогъри, представяни ни като върховни исторически говорители, те ще диктуват дневния ред на Външно министерство!?

Екатерина Захариева извърши морално и политическо престъпление, подписвайки и давайки зелена светлина на тази позиция. Тази жена е за оставка, защото не е в състояние да разбере каква глупост е сътворила. Защото се бърка там, където не й е мястото да се бърка. Защото вижда провокация там, където няма провокация. Писна ми 300 души в София да се бъркат в отношенията между България и Русия – отношения, които имат много голяма историческа давност. Затова смятам, че това по никакъв начин не беше премерено и е голям исторически гаф.

Автор: Петър Митрев

4 КОМЕНТАРИ

 1. Външно ни вкара в страшен скандал – нарече освобождението от нацизма „съмнителна историческа теза“. Позорно!
  Манипулатори, нека да ви кажа, че народната памет е голяма и възмездие дебне отвсякъде…
  Спрете да се опитвате да пренаписвате историята. Историята е такава каквато е , без значение дали ви харесва или не.
  Захариева, след като е нямало нацизъм, значи осъдените в Нюрнбергският процес са невинни? Нали гнидо нацистка? Може да го кажеш и на посланника на Израел.

  Очаквам и нота към Русия, че ни е освободила от турско робство.

  https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/ВСВ–България-и-ЕС

 2. А бе стига с тия философствания. Т.н. министърка си има началник.Питайте директно него дали правителството подкрепя нея или всеки в това правителство си прави каквото поиска.

 3. Що за народ сме вечно да ни манипулират руснаците, вечно да се месят в политиката ни и живота ни. Стига вече руско влияние, затова сме последни в европа, стига вече, омръзна ми, стига. Нарочно ни дразнят и правят демонстрации в БГ, няма ли и парад да си направят в софия, вижте другите държави които не са били под толкова силното им въздействие колко от колко по напреднала позиция тръгнаха по пътя към ЕС. Стига вече руско влияние и демонстрация на сила от страна на русия, стига сме им близали задниците и сме им купували по „роднински„ най скъпия газ в европа,СТИГА ВЕЧЕ!

 4. От кретени,какво друго може да се очаква ! Как не разбират, че ако някой днес , ни вдигне мерника, както сме голи и боси в момента, единствено пак Русия може да ни защити ! А на американците , въобще не им дреме за нас-купили по-голямата част от управниците и си мислят, че са си опекли работата !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име