Демократична България се регистрира за изборите. Бори се за балотаж в София (ВИДЕО)

2
1011

С 5400 подписа Демократична България се регистрира втора за местните избори на 27 октомври.

Кандидатът за кмет на София е арх. Борислав Игнатов. Той се подкрепя от цялото обединение ДСБ, Да България и Зелените.

Самият Игнатов бе на регистрацията, заедно с председателя на ДаБг Христо Иванов.

След регистрацията те дадоха кратко изявление:

„Нито Фандъкова може да е алтернатива на Мая Манолова, нито Мая Манолова може да е алтернатива на Фандъкова. Трябва истинска алтернатива и това е арх. Игнатов“, каза Христо Иванов.

Той добави, че коалицията работи да стигне балотажа.

„Направихме всичко възможно да намерим формула за обединение между кандидата на Спаси София и Демократична България, но то не се получи и се надяваме, че няма да е за сметка на избирателя“, каза още Иванов.

За другите градове: „Ние правим национална регистрация ДСБ, ДаБг и Зелените – по места са готови да включват различни субекти от демократичната общност, които са готови. Кандидатурите ще бъдат обявявани поетапно“.

„Нашите очаквания са да покажем допълнителна консолидация на подкрепата за Демократична България като реална алтернатива на управленския модел в София. По места сме отворени, при спазване на определени червени линии, за привличане на допълнителни субекти от демократичната общност. Партиите, които участват в настоящия управленски модел в нашето споразумение изрично са посочени като такива, които не можем да подкрепим. На тези избори се явяваме, за да възникне и се утвърди в страната политическа и управленска алтернатива именно на този начин на управление, който докара страната в тупик“, каза още Христо Иванов.

Кандидатът арх. Борислав Игнатов от своя страна каза, че му е омръзнало да гледа оправдания и лошо управление и лоша градска среда в София.

„Дали ще сме на първи или втори тур, това са подробности. Важното е да дадем алтернатива – за демократично и културно управление“, каза още той.

http://

2 КОМЕНТАРИ

  1. Няма как Христо Иванов и Тома Белев да бъдат на балотаж, няма такъв филм.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име