Касапинът Георги Нанчев накичил съпругата си с бижутата на разфасованата Марияна

0
1894
Георги Нанчев

Съпругата на 44-годишния Георги Нанчев е била накичена с бижутата на Марияна Атанасова, която заедно с мъжа си е убита, разфасована и изхвърлена край язовира в Негован. Това съобщи началникът на Криминална полиция в СДВР комисар Ангел Бадънков по БТВ. Когато полицаите отишли в дома им, накитите били по тялото й.

Пламен Шляпашки е застрелял двамата съпрузи с незаконен пистолет, който са купили специално за престъплението. После двамата ги нарязали в банята. Не открили голяма плячка в жилището. Взели пари и бижутата.

Касапите обаче са пощадили кучето на жертвите. Един от тях предложил да го убият, но другият го попитал: „Защо да убиваме животното?“, и го пуснали в един от кварталите на София на път за Негован.

„Бяха много близки, повече от приятели, по 18 часа бяха заедно“, каза още Бадънков и се възмути от липсата на ценностна система у двамата строители, които на 14 юли по най-брутален начин ликвидирали жертвите си и се опитали да заличат следите си.

Георги Нанчев е бил доверен майстор на бившия треньор по борба от 15 години. Той и Пламен решили да убият семейството и да ги ограбят, след като мъжът споделил, че лихвите на банките са ниски и няма смисъл да се депозират средствата от продажба на апартамент. След убийството обаче двамата намерили документ, че парите въпреки това са в банка.

Очаква се днес Нанчев и Шляпашки да бъдат изправени пред съда и по искане на прокуратурата да бъдат задържани под стража за постоянно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име