България подобрява офертата си за „Фолксваген“

0
722
Росен Плевнелиев

България не само продължава да се бори за това „Фолксваген“ да построи следващия си завод у нас, но имаме и своите шансове това да се случи, категоричен е Росен Плевнелиев.

Според бившия президент страната ни е намерила начини да оптимизира офертата си и срещите между представители на автомобилния клъстър и Министрество на икономиката продължават.

В много скоро време България ще покаже още по-добра оферта, заяви той пред Нова телевизия. По думите му всички на Балканите наблюдават внимателно какво ще се случи.

„Ако „Фолксваген“ изберат Турция, това ще изпрати един изключително лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите“, смята Плевнелиев.

И подчерта, че докато една от двете държави не подпише договор с „Фолксваген“, шансовете и за България, и за Турция остават равни.

Един такъв концерн като „Фолксваген“ няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете, обясни той и допълни, че България е подобрила още офертата пред автомобилния гигант.

„Изборът между двете държави изглежда така – от една страна имаме държава-членка на ЕС и на НАТО, която има по-изгодни разходи за производство и която е много по-прогнозируема. От друга страна имаме Турция с всичките й проблеми“, обобщи ситуацията Плевнелиев.

Според него изборът на „Фолксваген“ изпраща много силен сигнал към демократичните общности в региона, тъй като ако спечелим ние, това засилва позицията както на ЕС, така и на Германия по отношение на Балканите.

Ако бъде избрана Турция, тогава губим илюзии, че всичко е въпрос на човешки права и свободи, а всъщност става въпрос за едни пари и там диктаторът е обещал повече пари, заяви Плевнелиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име