Александър Сиди: Обвинението на „Атака“, че хвърляме милиарди за самолети, а няма пари за пенсии, е популизъм

0
1586

„Обвинението на „Атака“, че хвърляме милиарди за самолети, а няма пари за пенсии, е популизъм. В програмата за управление, която и г-н Сидеров е подписал, е записано и увеличаване на доходите, и модернизация на армията. Така че подобни паралели не бива да се правят“ – заяви в интервю за „Коректно БГ“ депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Той заяви, че с ГЕРБ са имали разминавания по отношение размера на минималната пенсия, но въпреки това трябва да се отчете, че от началото на мандата имаме най-голямото увеличение на пенсии въобще.

Относно намеците на „Атака“ за купуване на гласове от страна на ВМРО и комисионни при сделката за самолетите, Сиди каза, че тези тежки намеци са сред причините за раздялата с партията на Волен Сидеров.

Според Сиди политическият сезон за ВМРО е успешен. „За нас добрият резултат на европейските избори не беше изненада, защото през последните 5 години Ангел Джамбазки беше единственият български представител, който изпълни със съдържание и смисъл думата евродепутат. Можехме да направим още по-добър резултат. Но за съжаление сезонът тръгна с конфронтация в малката коалиция и завърши с отстраняването на депутати от „Атака““, отчете Сиди.

Относно обещанието на патриотите за полицаи във всяко село и край на битовата престъпност, той заяви следното:

„Миналата година бяха назначени 1000 нови полицаи. Битовата престъпност, която бърка живота на българските граждани в малките градове и села, може да бъде спряна със строги и репресивни мерки на държавата. По-голяма част от престъпленията се извършват от маргиналните групи, най-вече от циганите – затова настояваме концепцията на Каракачанов да влезе в сила. Тя не е панацея, а предлага решения“

Цялото интервю на Сиди, вижте във видеото (интервюто е записано в последния работен ден на парламента, преди лятната ваканция)