Александър Сиди за глобата на Джамбазки: Полицията трябва да използва оръжие!

0
886
Ангел Джамбазки и Александър Сиди

Депутатът от ВМРО Александър Сиди реагира остро на наложената от ЦИК глоба на Ангел Джамбазки. Евродепутатът бе санкциониран, защото сравнил действията на българската полиция с тази в Брюксел. В предизборен репортаж той изтъкна, че органите на реда в белгийската столица предотвратили терористичен акт, използвайки огнестрелно оръжие. Джамбазки смята, че и нашите полицаи трябва да използват оръжието си при необходимост – например при инциденти като в Куклен през април, когато роми нападнаха полицейски патрул.

Според ЦИК обаче с изказването си Джамбазки престъпил добрите нрави и направил внушение „за използване на огнестрелно оръжие извън установения в закона ред“. Евродепутатът е глобен с 2000 лева.

„Твърдо смятам, че Българската полиция ТРЯБВА да може да използва огнестрелното оръжие, с което така или иначе е въоръжен всеки един полицай! И ако това не се харесва на ЦИрК, то това е проблем на избирателната комисия (която впрочем трябва да се занимава с избори, а не с полицията)“, написа във Фейсбук Александър Сиди.

Той припомня, че във всички демократични държави полицейските служители са неприкосновени и могат да застрелят нарушител, дори само ако се приближи опасно близо до служителя на реда. А в нашата родина сме свидетели как полицай беше пребит от озверяла циганска тълпа, и той дори не извади оръжието си.

По логиката на ЦИК, хайде да отнемем оръжието на полицията и да ги оборудваме с водни пистолетчета. И за да задоволим изцяло изборната администрация, да премахнем и българското знаме от реверите на полицейските служители…. Ако ЦИК изработят промени в Изборния кодекс в тази посока (защото те работят по ИК, а не по ЗМВР), то аз с удоволствие ще ги внеса в Народното събрание, за да бъдат ОТХВЪРЛЕНИ незабавно и да се пресекат мераците на избирателната комисия да се намесват в сфери от обществения живот, които са мнооооого далеч от техните компетенции!“, завършва Сиди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име