Какъв сезон изпраща БСП? Защо загубиха евроизборите и клати ли се още столът на Корнелия Нинова?

0
1678

Какъв политически сезон изпраща БСП? В партията очакваха спечелени европейски избори, оставка на правителството и сега през август да се готвят за вот 2 в 1. Но не се получи. Защо? Ето отговорите на депутата от БСП Иван Ченчев в интервю за korektno.bg

Автор: Петър Митрев

„Направихме анализ на резултатите на европейските избори. В момента текат номинации за кметове. Партията е в кондиция. Показа го мероприятието на Бузлуджа“, смята Ченчев.

Според него БСП изпраща успешен политически сезон. „Първо защото бяхме коректив, какъвто трябва да бъде една опозиция. И второ – показахме алтернатива, изготвяйки „Визия за България“ и „Визия за Европа“. По много от точките в тях може да се постигне национално съгласие, за да тръгнат напред икономиката, образованието и здравеопазването. И в политиката, и в живота, оценката е в резултатите – ние сме единствената партия, която на евроизборите увеличи гласовете си и броя на евродепутатите“, каза още Ченчев.

Депутатът е категоричен, че страстите около Корнелия Нинова са се успокоили и напрежението между управляващите партията и вътрешната опозиция вече не е толкова изострено. „Лидерството на Корнелия Нинова бе препотвърдено на конгреса. Гласуването беше почти 5:1 в нейна полза“, припомни народният представител.

По отношение на това дали са стопени ледовете с АБВ и ще се явят ли заедно на кметските избори в определени градове, Ченчев напомни, че БСП отдавна обяви амнистия за хора, напуснали партията.

„Много от тях се завърнаха. Вижте резултатите на последните избори – къде според вас отидоха гласовете на АБВ?“, попита риторично Ченчев.

Цялото интервю на Иван Ченчев вижте във видеото:   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име