Карадайъ: Това управление е провал и отговорността носи ГЕРБ

0
1121

Провалът на сегашното управление е неизбежен, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията.

„Направихме анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, състоянието на структурите ни. Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове“, посочи Карадайъ.

Анализът обхванал икономическото състояние на страната, липсата на реформи и състоянието на правата и свободите и здравеопазването.

„Оценката за скандалите в страната, е че провалът на сегашното управление е неизбежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани“, допълни Карадайъ.

Централният съвет на ДПС категорично заявява, че популисткото националистическо управление на страната е пълен провал и затова пълна отговорност носи ГЕРБ.

Председателят на Движението за права и свободи каза още, че на днешния централен съвет са приели декларация, с която ще настояват машинното гласуване да остане.

”Изборните правила отново се променят в последния момент. Държавата абдикира от задължението си да осигури честни и прозрачни избори. Вместо държавата да закупи, осигури сигурността и сертификация на машините, управляващите необосновано предлагат отмяна на машинното гласуване. Ние сме не само за машинно гласуване, но и за машинно преброяване на хартиените бюлетини. Това ще премахне субективния фактор. Така ще пресечем всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведе до повишаване на доверието в изборния процес. Призоваваме всички партии, държавни органи и институции да бъдат във висотата на своите правомощия и да гарантират честни избори“, каза още председателят на ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име