Сега пък и македонският премиер се обиди на Борисов

0
940
Бойко Борисов и Зоран Заев

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е обявил, че ще изпрати „нота“ на премиера Бойко Борисов за това, че е нарекъл президента Стево Пендаровски „северномакедонски политик“ и „северномакедонски президент“.

Това става само седмица след дипломатиния скандал, който възникна между България и Сърбия, отново след изказване на премиера.

Македонските медии днес пишат за какво става въпрос.

Премиерът Зоран Заев е коментирал, че ще реагира на българския премиер, който във вторник на среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е казал, че Стево Пендаровски е „северномакедонски политик“ и „северномакедонски президент“, пише в. „Слободен печат“. Заев изтъкна, че това е грешка, която противоречи на Преспанското споразумение, „Ще реагираме и ще изпратим нота, за да може да се поправят грешките. Понякога дори и у нас се правят грешки. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония“, каза Заев.

Ето какво е казал българският премиер:

„Северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който каза нещата по правилен начин. Гоце Делчев е българин, който се е борил за свободата и автономията на Македония.“

Преди три дни Бойко Борисов участва в Босна и Херцеговина на среща на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име