Какво става с Меркел? В Германия заговориха, че има Паркинсон

0
1133
Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел вероятно има Паркинсон, съобщават световните осведомителни агенции. Говори се, че именно неврологичното заболяване е причината за пристъпите на тремор, които напоследък мъчат шефката на правителството в Берлин.

Изданието „Велт“ лансира друга версия. Един от най-авторитетните вестници в Германия предположи, че разтреперването на Меркел се дължи на преумора.

Най-тиражираният таблоид във Федералната република „Билд“ е поискал днес от правителството да разпространи официално информация за здравния статус на премиера.

„На политиците не е забранено да се разболяват – те имат правото да се възстановяват и лекуват от изцеждащата енергията им отговорна работа. Една болест обаче се превръща в политически проблем, ако не може повече да се гарантира, че (политиците) са в състояние да изпълняват своите задължения с цялата си енергия“, пише „Кьолнер Щат Анцайгер“. В статията се казва още. Че много вероятно е в случая с Меркел да няма основания за безпокойство. Възможно е нейното треперене да е периодично и ограничено до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е така. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, ако прояви инициатива и обясни тези опасения. В противен случай тя няма да има свободата да стои настрана от този дебат.

Коментари предизвика и днешната среща на Меркел с премиера на Дания. По време на визитата германският канцлер изслуша химна на страната в седнало положение. Според вестник The Welt протокола на мероприятието е бил специално променен по желание на Меркел. За целта на мястото, където обикновено лидерите изслушват националния химн, са поставени два бели стола.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име