Защо Божидар Лукарски атакува Румен Христов и какъв е проблемът му с ГЕРБ?

0
1917

Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски атакува яростно сегашния Румен Христов, защото Божо не е успял да стане заместник-председател на СДС и никой не го е издигнал за евродепутат. Това научи korektno.bg от свои източници в синята партия.

Припомняме, че преди дни Лукарски заяви, че СДС е безгласна буква в коалицията с ГЕРБ. А Румен Христов обещал да бъде опозиция на ГЕРБ – обещание, което не спазва.

„Това, че се явихме заедно с ГЕРБ на европейските избори, не означава, че нямаме забележки към тяхната политика. И открито ги казваме. СДС например е против намаляването на субсидията на 1 лев. Критикували сме ГЕРБ и за забавения икономически растеж, който не ни позволява да имаме европейски доходи“, коментираха пред медията ни членове на партията.

Според тях причината за атаките на Лукарски са лични. Когато Румен Христов е станал председател на СДС и имало гласуване за негови заместници, Лукарски се натискал за поста, но получил рекордно малко гласове. Оттогава се озлобил.

От синята партия казват, че е невярно и твърдението на Лукарски, че кандидатурата на Александър Йорданов за евродепутат не била обсъдена и той нямал номинации. Оказва се, че Йорданов е номиниран от структурите в 8 области –  София, Ямбол, Смолян, Силистра, Русе, Стара Загора и Перник.

„Когато стана лидер на СДС, Румен Христов обеща да възроди партията. Няколко месеца по-късно имаме европейски депутат, а според наши проучвания, на предстоящите местни избори имаме големи шансове да увеличим драстично броя на кметовете и общинските ни съветници в страната“, коментират сини активисти.

Те напомнят, че именно Лукарски е бил министър в правителство на Бойко Борисов и по негово време СДС беше патерица на ГЕРБ, заедно с формацията на Меглена Кунева. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име