Вижте как ще се ремонтира Борисовата градина и какво ще стане със стадиона на ЦСКА

0
988

Най-големият проблем на парка е частната собственост. Белите петна са много, нямаме точна карта на собствеността, каза архитект Атанас Ковачев – автор на проекта за реконструкция на Борисовата градина в София. Той бе гост на обществената дискусия по темата, организирана от БСП-София.

Най-коментирана бе темата с изграждането на нов стадион на ЦСКА на мястото на сега съществуващия „Българска армия“. Според архитекта дори съоръжението да бъде в рамките на чашата, мястото ще бъде поне 2 години строителна плошадка. Това ще увреди растителността, категоричен бе Атанас Ковачев.

Калоян Паргов заяви, че групата на БСП е “за” нов стадион, но в съществуващите сега рамки и при гаранция, че няма да пострада растителността.

По отношение на паркирането, авторът на проекта каза, че в плана е заложил никакво влизане на коли в парка. Изключение ще се прави единствено за такива със специален режим на движение.

Неговият план предвижда преместване на конната база.

Има идея за изграждане на подлез, в който да се влиза от метростанцията на стадион „Васил Левски“, за да не чакат пешеходците на светофара.

„Тъй като в последния месец и половина имаше доста остри дискусии, спорове, включително в социалните мрежи и на обществените обсъждания, обещахме да направим такова, защото Борисовата градина не е локален парк, касаещ един или два района на София. Той има национално значение и е любимо място“, каза Калоян Паргов.

Целта на общественото обсъждане е да изясни на жителите на столицата повече детайли относно планираната реконструкция на парка. От БСП-София се обявиха против присвояване на зелени площи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име