Видео: Фенове на „Левски“ и „Аякс“ се млатят. Чупят заведения, хвърлят столове. Страх обвзе Ружомберок преди мача днес

0
827

Фенове на полския “Краковия” и “Аякс” (Амстердам) са нападнали привърженици на “Левски” в центъра на словашката столица Братислава. Нападението е станало в зоната на хотела, където са отседнали феновете на „сините“, които са част от фракцията „София-Запад“. Около 130 души са били въвлечени в боя, а най-малко 80 са арестуваните, съобщи по-късно полицията в Братислава.

На кадрите, които се появиха в социалните мрежи след инцидента, се вижда как хвърчат столове от заведенията, които са потрошени от вилнеещите футболни фенове. Самото меле в центъра на Братислава е продължило почти 10 минути, като са нанесени сериозни щети на заведения и витрините, където агитките са се били. На различните видео материали се забелязват факли, бомбички, столове и бутилки, които летят от двете страни.

Според информация на Sportal.bg има опити да бъде наръган с нож български запалянко, а на едно от клипчетата това се потвърждава, но за щастие няма сериозно пострадали родни граждани. Също така е използван и спрей.

Колегите от Sportal.bg пишат, че ултрасите на Краковия са заплашвали фенове на „Левски“ oще преди дни, че ще ги нападнат в Словакия. Един от слуховете гласи, че двете агитки дори преговаряли за уговорен бой, но поляците отказали, тъй като нямали предложената от „сините“ ултраси бройка.

В малкото градче Ружомберок, където довечера „Левски“ ще дебютира този сезон в Лига Европа, са в шок от случилото се. Повечето заведения са затворени и се очаква извънредно голямо полицейско присъствие.

Bitka na Ventúrskej 10-minútový zostrih

Sem sme sa snažili pospájať chronologicky videá, ktoré ste poslali od desiatej večer, má to vyše 10 minút.Je tam všetko – zábery z barov na útočníkov, ľudia sa snažia skryť, zábery z nástupu policajtov, škody po útočníkoch a predvádzanie zadržaných.Ospravedlňujeme sa, že nedávame kredit každému jednotlivo, snažili sme sa to spracovať čo najrýchlejšie.Ďakujeme za všetky videá, fotky a info čo posielate <3Pre médiá video bez loga: https://www.uschovna.cz/zasilka/OE2LAW2FU4YIPL2Y-2BE/Prosím ak to použijete, dopíšte štandardne zdroj Zomri.

Публикувахте от Zomri в Сряда, 10 юли 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име