Жена излезе гола срещу Иван и Андрей. Заради кампанията им жените да раждат, за да им пораснат гърдите

0
1923

Кампанията на телевизионните водещи Иван и Андрей възмути обществото, особено нежната му част.

Кампанията се казва „Направи го сега“ на Движение за национална кауза – ДНК (наречена от самото движение информационна и образователна кампания от ново поколение), а целта й е да стимулира раждаемостта сред българките и борбата с демографската криза.

Тя се състои в разясняване на ползите от раждането, като една от ползите е уголемяване на гърдите без силикон, а при забременяване.

За целта има и билбордове, разположени в центъра на София.

И те са наистина шокиращи – на един от тях има сутиен, а надписът е „Чашка C без силикон“. На друг пък пише: „Майка ти ще се зарадва повече на комунистическата революция, отколкото на нов тиган“.

Надписите възмутиха масово жените в социалната мрежа.

Една от тях – Кристина Домозетова, е реагирала буквално на надписа и е сложила сутиен чашка C и е излязла на улицата с плакат: „Майчинството не е чашка C“, след което обяснява : „Аз и сутиенът ми от годините на майчинството сме на ул. „Граф Игнатиев“ 11, адресът на ДНК. Уви, сутиенът беше пълен преди години, но две бременности, раждания и кърмения, а и превалянето на 30-те години, го накараха да виси печално“.

„Тук съм, за да обявя на #иваниандрей, че:

  1. Телата са си наша собственост, а не средство за демографска политика;
  2. Децата не са аксесоар и стока;
  3. Цинично е да говориш за по-висока раждаемост, когато здравеопазването и образователната система са на такова ниво и наблюдаваме ужасяващи престъпления, свързани с домашно насилие;

А, и нещо друго:

  1. Чашката на сутиена е C за кратко. След две кърмения става чашка L as in LONG.

#ДЕЦАТАНЕСАСТОКА

Възмущение по темата има и от други жени, които обясняват, че кампанията е подигравка с майчинството и че по-добра кампания би била към мъжете как да помогнат на жените си като майки, както и как да се справят с майчинството в 21 век.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име