За какво плащаме винетки? Дясната лента на „Тракия” опасна за живота

5
6942

97 лева е годишната винетка за леки автомобили. На пръв поглед изглежда супер евтино – срещу 8 лева на месец можеш денонощно да пътуваш. Проблемът е, че може и да не стигнеш там, за където си тръгнал.

Всеки, който е ходил до българското Черноморие, знае, че по дясната лента на магистрала „Тракия” и в двете посоки е истинско предизвикателство да се кара. Чисто новият аутобан е на коловози, което го прави изключително опасен за живота на шофьорите и пътниците. При скорост над 80 км/час колата буквално играе наляво-надясно, тресе се, подскача. Запазването на контрола върху автомобила е много трудно, ако не намалиш драстично скоростта. А нали идеята на магистралата е да стигнеш бързо?

Дясната лента е в ужасно състояние и в двете посоки на „Тракия”.

За да избегнат неравностите, шофьорите се принуждават постоянно да се местят от дясна в лява лента, което създава условия за ПТП.

Лятото хората предпочитат да се прибират късно вечерта, когато е хладно. Тогава обаче не навсякъде е осветена магистралата и тези неравности стават още по-опасни.

Най-страшно е положението за мотористите, за които „Тракия” може да е смъртоносна, защото неравностите може да ги изхвърлят право в канавката.

И изниква въпросът – защо плащаме винетки и къде отиват нашите пари? Защо на чисто новата магистрала на практика може да се кара нормално само в лявата лента?

Петър Митрев

5 КОМЕНТАРИ

 1. Петър Митрев….вземи научи какво е пътно платно….че то е разделено на ленти….и като вземеш да правиш разлика……. тогава пиши за пътищата……
  И от теб научавам,че „магистралата не е осветена навсякъде“…… човече,тя не е осветена 99,999%……

  • Ей много редактори, много умни глави. Независимо от формулировката – платно, лента и т.н. е факт, че състоянието на участъка от Пловдив до Стара Загора е в безобразно състояние. От няколко години има поставени табели ограничаващи скоростта на 90 км/ч и от тогава не е ремонтиран и един метър от пътя. Обикновенния човек си троши автомобила в дясната лента пазейки се от радарите на КАТ, а богатите и арогантни водачи летят в лявата лента с превишена скорост. Докога, не се знае !!!

   • ми що не ревете пред позитано нали те го строиха ами сеа тиквата ви е виновен тея така са крали от строежа че чак основата е нарушена

 2. Венелин 🙂
  Ти какво очакваш от сайт който е регистриран 2019 и е подържан от 4-6 млади можеби журналисти :))

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име