Андрей Слабаков: В Европарламента видях и други хора с брада и мустаци, не всички бяха мъже

0
1003

Защо има 2 европейски парламента – в Страсбург и Брюксел. Това ще бъде сред първите въпроси, които новоизбраният евродепутат Андрей Слабаков ще постави. Това обяви самият той по Нова телевизия.

„Това мене като гражданин ме изумява. Не мога да кажа колко струва на европейските граждани това упражнение. Преките разходи са 110 милиона евро на година, с непреките – 580 милиона”, обясни Слабаков.

Режисьорът заяви, че първите му впечатления от работата на европейските институции е тежката бюрокрация.

Основните теми, по които той обеща да работи са култура и земеделие.

„За Ска Келер не мисля нищо хубаво, защото ми се струва прекалено войнствено настроена. За Кристин Лагард и Урсула фон дер Лайен още нищо не мога да кажа, защото съм твърде нов. Но мога да ви кажа, че в Европейския парламент видях и други хора с брада и мустаци и не всички бяха мъже“, сподели още от първите си впечатления Слабаков.

По думите му ухажването на жена вече се е превърнало в сексуален тормоз, което е като „номер от селските вечеринки“.

„Няма европейски ценности, има само християнски ценности. Европейските ценности стъпваха върху християнската основа, преди да решат да ги махнат и да ги подменят с други неща“, каза още евродепутатът.

„Какво би казал баща ми, ако беше жив? Вероятно би ми казал, че не съм много нормален, защото ще се събера с лоши другарчета. В Европейския парламент е пълно с разни кариеристи и партийни функционерчета“, заяви Слабаков и увери, че ще работи само в интерес на България.

На въпрос дали България трябва да влезе в Шенген и еврозоната Андрей Слабаков отвърна, че „би трябвало да влезем“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име