АПИ прикрива проверката на магистралите. Елена Йончева внася сигнал в Европа

0
847
Снимка: БТВ

“АПИ се опитва да прикрие случая с проверка на пътищата в независима лаборатория. Ще сезираме европейските институции”, закани се острието на левицата Елена Йончева на пресконференция в централата на партията

„Нашата среща днес е свързана с изключително важна тема за качеството на българските пътища и магистрали. АПИ се опитва да прикрие случая с проверка в независима европейска лобаротория на българските пътища и магистрали, строени и ремонтирани последните пет години. АПИ открито се подиграва с българските избиратели. До този момент АПИ отказва да даде разрешение за взимане на вертикални проби на ядки на българските магистрали и пътища и тяхното предоставяне в независима европейска лаборатория. Вместо разрешение да бъдат взети подобни проби, АПИ ни запознава с проектите на тези точки. Тези проекти са необходими едва след като имаме резултати от пробите. Тези проекти са необходими след като имаме разрешение. В противен случай те са безполезни. Ние нямаме съмнение, че по документи нашите пътища, строени последните пет години, са в перфектно състояние“, каза още Йончева.

Новоизбраният евродепутат посочи, че по документи всичко е перфектно, както и пътят в Своге. По думите й лабораторните изследвания ще покажат дебелината и отделните пластове на пътната настилка, използването на неподходящи материали и нивото на сцепление.

„АПИ изиска от нас да предоставим нашите експерти. Няма закон, който да предвижда това. Ние сме напълно, че предоставяйки имената на нашите експерти, те ще бъдат подложени на цялата машина за сплашване, с която разполага ГЕРБ. Ще сезираме европейските институции за начина, по който се укрива информация от българския данъкоплатец и българския избирател и от българските народни представители“, допълни още Йончева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име