От ВМРО изчислиха, че 2 млн. лв. са достатъчни за издръжката на една партия

0
744
Искрен Веселинов

ВМРО не се включи в надлъгването със субсидиите, заяви по Нова телевизия заместник-председателят на партията Искрен Веселинов.

„От самото начало ние заявихме, че трябва да има минимум, който да е дори еднакъв за всички партии, с който да се осигури тяхното съществуване – наеми на клубове, минимален персонал и други”, каза депутатът и напомни, че е внесъл предложение в Народното събрание. То е подкрепено от колегите му във ВМРО.

„Смятаме, че тоталната сума, с която може да се издържа една партия, е между 1,5 млн. и 2 млн. лева, като тук говорим за проектно финансиране, при което да се признават разходите на партията”, коментира още Веселинов.

Според него е важен средният разход, а не големината на партията. „Имаме един обем от работа, който е еднакъв за всички партии”, каза той.

На въпрос дали например в тези разходи би влизало поддържането на телевизия, Веселинов отговори: „Това не е задължителен разход на една партия. Ние, например, издаваме едно изключително евтино вестниче, което разпространяваме в 100 000 тираж”, коментира заместникът на Каракачанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име