Премиерът обяви, че бомбите в Пловдив били „чудовищни и можело да убият много хора“

0
1019

Премиерът Бойко Борисов коментира темата с вербуваното от Ислямска държава 16-годишно момче от Пловдив.

„Подготвяме се да направим един антитерористичен център, случаят в Пловдив ни даде основание. Сутринта имахме Съвет за сигурност. Решили сме мястото, като станем готови, ще го финансираме“, каза Борисов.

„Не знаем дали няма и други такива случаи. Не трябва да се губи доверието към институциите в такива случаи. Служителите на службите не се изкушават да оповестяват информация. МВР показаха видео с бомбите“, обясни премиерът.

Той допълни, че е помолил колегите от Отряда за борба с тероризма да ги видят – те казали, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по- силни от тези в Сарафово.

Днес премиерът присъства на церемонията за връчване на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР и на жандармерийските подразделения в страната.

Той се възхити на колите – „много са хубави – 6 скорости, 130 коня близо, много икономични, бензинови, 346 автомобила за 9 милиона лева, бензинови заради рестрикциите към дизела в Европа“.

По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име