Борисов подкара влак. Поиска от министрите всички хора скоро да пътуват с БДЖ (ВИДЕО)

0
2409

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа си, този път с транспортния министър Росен Желязков, и инспектира строителните дейности на железопътната отсечка София-Елин Пелин, където се полага нов железен път. Всичко е лайв, видео във Фейсбук.

„С изграждането на този и другите участъци ще се постигне намаляване на времето за пътуване между София и Пловдив до 1 час и 10 минути“, обеща премиерът.
От своя страна транспортният министър Росен Желязков даде невероятни обещания – влаковете ще се движат със скорост от 160 до 200 км/ч. дори в съществуващи отсечки като Пловдив – Бургас.
Правят се и нови гари – в Пазарджик, в Пловдив.

 

Ремонтът на отсечката се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа. Това е един от първите четири транспортни проекта, одобрени през 2015 г. още при първото набиране на проектни предложения по схемата.

Отпуснатите средства са в размер на 120 млн. лева. Изпълнител е сдружението „Келет“ ДЗЗД с партньори „Келет – УТ“, Унгария, и АБ АД, Хасково. Срокът за реализация на обекта е 4 години – 1 година за проектирането и още 3 за строителството.

Борисов направи оглед на приемното здание на гара Пазарджик, финансирано по Оперативна програма „Транспорт“ на стойност 3,63 млн. лв., от които 3,085 млн. лв. са от ЕС.

Гара Пазарджик е завършена за 9 месеца в периода януари-септември 2014 г. Преди началото на проекта през гарата са минавали 231 000 пътници годишно. След модернизацията на гарата и на жп отсечката Септември-Пловдив броят на пътниците е нараснал на 260 000 души.

От гара Пазарджик премиерът се качи на влак, с който ще премине по трасе за скоростно движение, изградено по европейските стандарти за проектиране на скоростни линии за пътнически превози.

„Много тихо тук. Няма кой вече да ни се смее сега за тадуф-тадуф. Тишина. Всички отсечки трябва да станат така. Така ще качим хората на влака. Четеш си книжка и за нула време пристигаш, за където си тръгнал“, обясняваше впечатлен премиерът пред министрите, които го придружават Росен Желязков, Владислав Горанов и Томислав Дончев.

http://

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име