Хотелът и барът от семейния бизнес на кмета Иван Тотев обраха наградите по туризъм

0
850

Две от годишните награди на община Пловдив за постижения в туризма са присъдени на семейния хотел на кмета на града Иван Тотев – „Империал“ и на бара в него.

В категория „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 г.“ хотел „Империал“ е класиран на второ място, изпреварен само от „Холидей Ин“, пише сайтът plovdiv-press.bg.

„Кандидатите се съревноваваха не само спрямо броя реализирани нощувки и средногодишната заетост, но и според удовлетвореността на клиентите в резервационната система BOOKING и глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR“, се обяснява в прессъобщението на общината за връчването на призовете. В тази категория наградите е връчил Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия”.

В категорията „Бар и нощно заведение на 2018 г.“ победител е бар-клуб „Уиски Лайбръри“, който се намира в „Империал“. Наградата е връчена от шефа на общински институт „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев, който, както е ясно, е подчинен на Тотев.

Какво представляват наградите

До 10 април тази година отдел „Маркетинг и реклама“ към общински институт „Старинен Пловдив“ набираше кандидатурите в тазгодишните категории за: „Нов туристически продукт за 2018 год.“, „Туристическо събитие в Пловдив за 2018 год.“,„Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 год.“,„Ресторант на 2018 год.“,Заведение за бързо обслужване“, „Питейно заведение на 2018 год.“, „Кафе-сладкарница на 2018 год.“ и „Бар на 2018 год.“. След обработка на данните Експертната комисия към Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив излъчи победителите в съответните категории“, гласи регламентът.

Тоест, някой номинира хотела и бара на Тотев пред общинска струкутра и после комисия към друга структура към общината награждава кмета.

По всички правила това е „конфликт на интереси“. 

По документи Тотев може и да не фигурира сред собствениците на хотела, но той и не крие, че това е бизнес на семейството му.

От своя страна кметът Иван Тотев не остава длъжен на Съвета по туризъм, защото общината е присъдила награда за изключително партньорство именно на тази организация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име