Атанас Мерджанов: Какво задкулисие е Станишев? Отборът на Овчаров управлява БСП

0
1258
Снимка: БГНЕС

„Изумен съм от думите на Румен Овчаров по повод Сергей Станишев. Той прави разделителни линии, а това е дълбоко контрапродуктивно. Ако Станишев е миналото, то Румен Овчаров ли е бъдещето“, заяви един от водачите на вътрешната опозиция в БСП Атанас Мерджанов.

Според него е пресилено Овчаров да се изказва, че бил най-големият критик на Нинова, при положение че той работи за нейното издигане и избиране.

„Той спекулира със задкулисието, при което 4 години беше в борда на „Лукойл“, така Мерджанов коментира изказването на Овчаров, че Сергей Станишев е лицето на задкулисието в БСП и напомни, че отборът на Овчаров от Тройната коалиция управлява сега партията, тъй като неговият заместник Корнелия Нинова е председател на БСП.

Мерджанов изтъкна, че на проведения пленум е била направена стъпка към връщане на демократичното управление в БСП. „Имаше моменти, в които тесен кръг взимаше неясни решения, каквото беше напускането на парламента. Смятаме, че това беше и една от причините да загубим евровота. Националният съвет досега беше използван за подпечатване на предварително взети решения. В БСП се наложи авторитарен стил на управление. Практически смесихме евроизборите с национална кампания, но се разминахме тотално с очакванията на българските граждани. Всички упражнения на вътрешна съпротива в партията ни отклониха от основните ни цели. Трябваше да има диалог“, каза още Мерджанов.