10 лв. обезщетение за загинал в катастрофата в Своге, защото нямало доказателства

0
1769

10 лв. ще получат близките на загиналите при тежката катастрофа с автобус край Своге, стана ясно вчера.

Пред Нова телевизия роднина на загинал при инцидента обясни, че тази сума е последното нещо, което са очаквали.

„Фактите говорят, че превозвачът по време на събитето е имал валидна застраховка, има издаден смъртен акт. Въпросът е там че застрахователят предпочита да обжалва, вместо да плаща“, каза той и бе категоричен, че това е обида и дори са били обвинени, че фалшифицират документи.

„Първият отказ дойде, защото застрахователят искаше да бъдат намерени вещите на майка ми, а те пристигнаха около три месеца след катастрофата. Не знам защо искат да се стига до съд, тъй като те просто ще изгубят това дело“, коментира дъщерята на загинала жена в инцидента.

,,Тук в случая става дума за две застраховки – „Гражданска отговорност“ и застраховка при злополука на пътниците, като втората е изключително просто уредена и размерът ѝ е ясен – 50 000 лева. Ясни са и документите, които са представени и изброени в наредба 49. Така че за мен е необяснима реакцията на застрахователя да не иска да изплати тези обезщетения“, заяви представител от Асоциацията на пострадалите при катастрофа и допълни, че очевидно се налага хората да водят дело, за да получат това, което им се полага.

,,Ние сме отказали обезщетението заради липса на доказателства, че е извършен обществен превоз. За целта е необходим договор, пътен лист, списък на превозвача“, обясни от своя страна Стоян Проданов, изпълнителен директор на „БулИнс“, който добави, че при предоставяне на необходимите документи и годни доказателства, обезщетението ще бъде изплатено.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име