Корнелия като Орбан – предлага 6400 лв. за второ и трето дете

0
722

„Едно от първите неща, които ще направим, когато управляваме, е да стимулираме младите семейства заради демографската катастрофа. Предлагаме 6400 лв. еднократна помощ за второ или трето дете на работещи родители, които са се осигурявали. Това струва 30 млн. лв. годишно“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в партийната телевизия БСТВ.

Според нея за размера на бюджета и харчовете, които се правят, това е нищожна сума, но би помогнала на млади българи за отглеждане на деца.

С подпомагането на семействата огромна популярност в Европа натрупа унгарският премиер Виктор Орбан. Неговото правителство отпуска до 30 000 евро на многодетни родители. По този начин ги стимулира да останат в родината си и да не емигрират в Западна Европа.

„За тези 2 години, откакто управлява Борисов, той еднолично, със 190 решения на МС, е изхарчил 5 млрд. и 900 млн. лв. извън бюджета на страната. Къде са отишли тези пари и какъв ефект са дали? Това е един от пороците на това управление, което вярвам, че ще поправим“, каза още тя. Нинова обясни, че тези въпроси се решават в парламента и с актуализация на бюджета.

„Сега предизборно г-н Борисов обикаля страната и примерно- в Стара Загора му поискаха 500 млн. лв, той обеща да им ги даде в сряда. Така не се управлява държавен ресурс. Целта му е лично политическо оцеляване“, подчерта тя.

Председателят на БСП посочи трите големи достойнства на „Визия за България“: „За първи път някоя партия предлага такъв прочит на политиката – да сложим край на модела на прехода и да започнем да възстановяваме страната. Написахме програмата не в кабинетите, а тръгнахме в страната – 500 срещи, десетки хиляди хора и специалисти са ни помагали да я изработим заедно. В програмата има конкретни управленски политики – болниците да не са търговски дружества, коригиране на лекарствената политика, доходите, преизчисляване на пенсиите, младежка политика и подпомагане на младите семейства и още много конкретни предложения“, уточни Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име