Каракачанов: Не се срамувам от нищо, което съм направил в политиката

0
931

„Няма от какво да се срамувам от това, което съм правил в политиката“, категоричен бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю за Нова телевизия.

Той характеризира Европа като люлката на християнската цивилизация и каза, че след изборите трябва да я запазим такава.

По отношение на притесненията на премиера за нов Костинброд министърът на отбраната заяви, че няма подобна информация, но няма да се учуди, ако някой е замислил сходен сценарий.

„Като гледам как започна кампанията още преди нейния официален старт с много лъжи и клевети в много отношения, помните, че аз прогнозирах, че тази кампания ще бъде само компроматна. За съжаление, вместо да оставим хората, които се борят за европарламента да обясняват каква визия имат те за българския интерес в Европа, нещата се превърнаха в цирк“, каза той.

Лидерът на ВМРО коментира и предложението на парламентарната група на партията за затвор и глоба от 10 до 15 хил. лв. и наказание „лишаване от свобода“ до 4 години за лица, които обиждат или клеветят, но са евродепутати, депутати, министри или председатели на политически партии. „Не смятате ли, че нормално, когато един човек, който е облечен с власт, има имунитет, лъже, клевети и обижда и никой не му търси отговорност, защото той се ползва с някаква власт. Вижте, някой, срещу когото има четири дела, продължава да обяснява за някаква паспортна мафия и глупости, при положение че и ДАНС и Специализираната прокуратура са казали, че няма нищо такова, някой продължава да клевети. Това са ненормални неща“, смята Каракачанов.
Той обяви обвиненията за неплатени данъци за тераса към апартамента му като манипулации. „Това си беше една поредна манипулация. Има нотариален акт, където всичко е описано. Къде е нарушението, при положение че в нотариалния акт ти плащаш данъци. В самите инструкции на КНКОНПИ за попълване на тези декларации, т. 6 казва ясно и категорично, че не си длъжен да декларираш тераси, мазета и т.н. Кое е незаконното? Тя не е застроена, не е на блока, в нотариалния акт е, плащам си данъците върху нея“, обясни министърът.

В студиото влезе и водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки, който коментира скандала в Австрия, след който се стигна до оставката на правителството. Той призова, където има измами, да бъдат разследвани.

Джамбазки заяви, че ще работи за предоговаряне условията по пакета „Макрон“. Отчете като голяма грешка на Европа миграционната политика и настоя за повече усилия на българските депутати за изравняване на субсидиите и двойния стандарт при храните.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име