Борисов: Нямам къща в Барселона. Роден съм в Банкя и там ще умра

2
1206

„Оставките са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си подават оставките, когато има повод. Това е имиджов удар не само за партията, но и за цялата политическа класа. Разликата е, че моят синковец има една къща за гости, а другите – три, а нашият не само ще си плати гаранцията, ами ще върне и парите, ще понесе и наказателна отговорност. Това е разликата“.

Това заяви министър-председателя на България Бойко Борисов в ефира на БТВ, където беше с първия в листата на ГЕРБ за евродепутат Мария Габриел.

По думите му това не е най-тежката кампания. Борисов се спря на аферата Костинброд, за която алармира още вчера. „В четвъртък-петък ще се готвим за Костинброд“, каза премиерът.

„Те в това са най-добри. Те нямат друг шанс и в учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги поднесеш в определена комбинация след което казваш лъжа. Затова в четвъртък-петък ще се готвим. Те нямат аргументи и затова атакуват с жлъч, злоба и компромати“, визирайки БСП Борисов.

„Подавал съм оставка два пъти. Когато трябва съм подавал“, каза премиерът, коментирайки оставката на правителството в Австрия след скандал.

„Няма защо да подавам оставка“, категоричен бе Борисов.

Премиерът отговори и на въпрос застава ли ГЕРБ зад общ европейски прокурор.

„Ние сме инициаторите на това ЕС да има главен прокурор. Макар, че искат да си го припишат“, каза Борисов.

Той отново отправи критики към президента Румен Радев по повод привикването на представители на съдебната власт по повод предстоящото избиране на нов главен прокурор. „Редно ли е? Тогава и аз да ги извикам на консултация. Това не е редно, защото е намеса в съдебната власт. Искам да му напомня, че по времето на служебното правителството на Герджиков и той ги събираше. БСП винаги са свикнали да държат цялата съдебна властта. Те да са съдниците и да раздават правосъдие. Само, че тогава Белене отеснява. Има Конституция и ясно е казано, че при избор на ВСС, президентът може да одобри или не чрез налагане на вето. Така огласено не ми се вижда правилно. БСП-Румен Радев са абсолютно едно и също. Няма критики към други освен към правителството. Не ми се струва правилно. БСП – Иво Христов и Румен Радев са едно и също – само критика към правителството, нали не го виждате като равно отдалечен“, коментира премиерът.

Борисов отговори и за къщата в Барселона чия собственост е. „В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя. Има си нотариален акт. 

Той се върна и на младежките си години: „Създадох фирма „Ипон“ – 100% частна фирма, няма нито офшорка, създадена на гола поляна. Създадена с моя труд. Ние сме много сложна рода, с единия братовчед не съм се виждал 40 г., с другите братовчеди на съседните къщи, не си бяхме говорили, сега като се видим, си махаме. Двама съм ги бил за една помпа. Ние сме в една къща родени. Така правят избират познати хора и питат – „Познаваш ли ги“ и като кажа – „Познавам ги“ и започват да ги съчиняват. Аз не си говоря с тях“, възмути се Борисов.

„Нямам къща в Барселона. Имам в Банкя. Там съм роден и там ще умра. Барселонската къща е на Сашо Чаушев. Да направят проверка“, каза премиерът.

„Аз няма да съм вечен, ставам на 60 г. Трябва да се подготви истинско ядро от млади, знаещи, можещи“, каза Борисов на въпроса отстранен ли е Цветан Цветанов от партията.

„Въпросът е не как ще продължи партията без Цветанов, а как ГЕРБ ще продължи без Борисов. В момента, в който минат изборите, се връщам в партията, за да подготвя младите хора“, каза Борисов. По думите му в партията „има и момчета, и момичета, които са много добри, имат опит, които стават за негов наследник“.

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Пред бТВ днес Борисов каза, че с братовчедите си само си маха, тъй като ги е бил и двамата като малки и на дълго и широко коментира, че е създал сам фирмата „ИПОН“ (виж тук). […]

  2. […] Пред бТВ днес Борисов каза, че с братовчедите си само си маха, тъй като ги е бил и двамата като малки и на дълго и широко коментира, че е създал сам фирмата „ИПОН“ (виж тук). […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име