Борисов сам подкара джипа си и се пусна лайв на магистрала „Хемус“ (ВИДЕО)

0
511

Премиерът Бойко Борисов пусна рано тази сутрин лайв видео как инспектира строежа на АМ „Хемус“.

От кадрите се вижда, че Борисов сам кара джипа си и разглежда как се строи магистралата и обяснява пред зрителите.

„Виждаш ли как става магистралата, так, так, так“, обяснява той доволен и дори се спира как се строи – как се пречиства, как се слагат инсталации, как се процедира с карстовите скали и т.н.

„Планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства“, радва се на строежа премиерът и дори прави сравнение: „А в същото време държавният дълг намалява“.

Борисов засяга и болната тема с ремонта на улица. „Граф Игнатиев“:

„На всички им е лесно, като се построи магистралата. Тогава по студиата викат – стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугите на „Граф Игнатиев“. Вижте сега колко много хора се трудят. Тук се насипва, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2“.

През април премиерът направи символична първа копка на новия етап от трасето – 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново – Русе. Отсечката трябва да бъде завършена до края на 2022 година.

За изграждането ѝ държавата отдели 1 120 000 000 лева. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г.

„Красота“, завършва огледа си премиерът.

Ето и цялото видео

http://