Премиерът възмутен: Лъжат, няма стратегия, няма да отнемат деца от родителите

0
1350

Национална стратегия за детето 2019-2030 няма. Това заяви възмутен премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание.

Вицепремиерът Томислав Дончев допълни, че появилата се информация за неправомерно отнети деца от семействата им, е спекулация.

Борисов нареди на социалния министър Бисер Петков всяка сутрин да излиза и да казва, че такава стратегия за детето няма.

„Да използвам камерите, защото мразя лъжите. Организират се и протести, защото се твърди, че се отнемат деца неправомерно“, каза Борисов.

„Това трябва ежедневно да се обяснява. Върнали сме 40 200 деца в училище“, каза премиерът.

„В стратегията, когато мине през всички обсъждания, категорично е ясно, че при нормалните семейства този въпрос не стои. Говорим за единични случаи, за които сме чували или сме ставали свидетели. Тази стратегия ще бъде приета, едва когато мине през всички обсъждания. Спекулация е, че социалните ще минат, ще ти вземат детето и ще го дадат на друга брачна двойка от трети род или нещо подобно“, заяви Борисов.

Той обясни и че правителството отпуска 3 млн.лв. за здравеопазване и 1.7 млн.лв. за Педиатриаята, чиито лекари протестират.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име