ВМРО предлага: 4 г. затвор и 10 000 лв. глоба за политици, ако нанасят обида

0
996

Депутатите от ВМРО предлагат промени в Наказателния кодекс, които предвиждат политици да бъдат наказвани с до 4 г. затвор за обида и глоба в размер 10-15 000 лв. за обида на публично място.

Искрен Веселинов, Александър Сабанов, Милен Михов, Александър Сиди и Красимир Богданов обявиха в парламента какви законови промени предлага партията.

„Фалшивите новини, набеждаването, хулите и откровените лъжи, които се изричат от хора на водещи държавни позиции, превърнаха политиката в евтин цирк, който доведе и до занижената липса на доверие сред хората, които все пак имат отношение към политическия живот в страната”, са мотивите на партията на Красимир Каракачанов.

Те дадоха за пример сегашната предизборна кампания, в която всеки хвърлял кал.

„Хората не вярват на политиците, не вярват на политическата класа, защото измислената такава се превърна в проводник на лъжи и безсмислени атаки, които имат една единствена цел – просто да станат център на новинарския поток не за друго, а за да очернят политическите си опоненти. На това трябва да се сложи край. Това за нас е само началото, казаха от ВМРО.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име