Зам.-директорката във Фонд „Земеделие“, която подаде оставка, още работи там

0
625

Причината за оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов се корени в това, че подалата оставка на зам.-директорката на фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова – Мизова все още работела във фонда.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който днес прие оставката на Порожанов.

„Проверявам нещата. След като ясно се разпоредих за отстраняване на човек в програмата, се оказа, че днес той още е на работа”, каза Борисов.

„Ако някой иска да си пази своя човек, то аз съм разпоредил където има нарушители, да си отговарят пред закона. Още утре ще извършим смяната, ясно е кой ще го замести, ще уведомим коалиционните партньори, а и самия човек“, добави премиерът.

„Такива къщи за гости има във всички европейски държави. Те са много нужни за туризъм извън големите курорти и всеки, който е злоупотребил, ще му се вземат парите и ще му се търси отговорност. А и е добра превенция за всеки, който иска да нарушава правилата в бъдеще“, заяви премиерът.

„Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте“, отговори Бойко Борисов.

От публикация на в. Капитал днес става ясно, че Мизова все още работи във фонда, което явно е достигнало до премиера. От статията става ясно, че причината, че все още не е проведен конкурс за човек, който да заеме нейното място.

Това обаче е недопустимо, тъй като тя подаде оставка, след като телефонът й излезе в реклама на къща за гости в Юндола.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име