Джамбазки към Карадайъ: „Спрете с пропагандата с турски учебници в бг училища. Проводник сте на Ердоган“

1
984
Ангел Джамбазки

Водачът на листата на ВМРО за евроизборите Ангел Джамбазки реагира след изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в шуменското село Пристое, където той обещал учебници по турски за новата учебна година.

Джамбазки написа в пост в социалната мрежа Фейсбук, че иска да се спре пропагандата за учебници по турски език в българските училища.

Ето какво смята той:

„Г-н Карадайъ, нека спрем пропагандата чрез учебниците по турски в българските училища. Да използваме децата е и срещу разпоредбите на Изборния кодекс.

Прекалено е и ние от ВМРО гарантираме защитата на децата си и на Конституцията.

Гарантираме го всъщност не на Вас, а на българските граждани, които искат чисто и просто да се спазва българската конституция, според която официален език за страната ни е само и единствено българският. Аз и съратниците ми от партията го гарантираме и на всички онези наши сънародници, които имат уважение към делото на Светите братя Кирил и Методий, на които целият славянски свят дължи своята азбука.

ВМРО винаги се е противопоставяла и няма да спре да противостои на провокациите на Вашата по съществото си противоконституционна партия. Вашите действия, г-н Карадайъ, са проводник на гласа на Ердоган и го доказахте и с днешната си пропаганда в Пристое.

Има и нещо друго – кои са „вашите училища“? ДПС има училища в България ли? Правите си евтина пропаганда по турските села, с което не само обиждате българските граждани. Вие днес поставихте под съмнение принадлежността и авторитета на българските държавни органи, като Министерството на образованието и наука, под чиято шапка са българските училища.

Последните дни и Ердоган, и посланикът му у нас Улусой, и Вие имахте паралелни, синхронизирани действия, именно по посока изучаване на турски език в българските училища.

А, именно: Ердоган, с искането отново да се отвори членството на Турция в ЕС, Улусой с ултиматума турски да се учи в българските училища, ако искаме турски инвестиции, и Вашето – че ще има учебници по турски във „вашите училища“.

Ами спрете се! Ние от ВМРО няма да допуснем ДПС отново да пусне пипалата си в българската политика. Не случайно призовах онзи ден всички кандидати за ЕП да декларират пред българите, че няма да подкрепят членството на Турция в ЕС.

До днес никой нищо не е казал по въпроса, освен категоричността на ВМРО и моята лична, че това няма да стане! Нека видим кой брани българските интереси и кой защитава чужди!

Има един доказан исторически факт – ние от ВМРО браним България вече 126 години!“.

1 коментар

  1. Това плямпало е неуморно , залива ни с демагогията си от всички медии даже повече от мутрата в първите години на възхода Му. Но за да видите какво си мислят хората за него, съм споделил няколко поста от последните дни, отнасящи се също и до лъжовната им организация и до крадливия му шеф Каракачанов. Ето някои извадки:
    „Ти по добре дай обяснение за твоите имотни далавери с апартаменти и тераси, а също как заграби имотите на македонските бежанци в личната си фондация и колко милиона прибра от продажбата на паспорти. Няма по-нагли лицемери от вас с Джамбазки, заради които думата патриот стана мръсна!“/Филип/
    „Не му слушайте приказките, а гледайте действията! В България се продъни да крещи срещу Истамбулската конвенция и Пакта за пиграция, но в ЕП НЕ ГЛАСУВА срещу тях! ВМРО крепи най-вредното правителство, което не само е супер крадливо и некадърно, но предаде българския език и история в Македония, а в замяна Каракачанов и бандата му получиха десетки милиони от продадените Бг паспорти. И докато Джамбаза тук лае по турците и циганите, хората му купуват гласове в гетата.“/Петър/
    „Ванче Михайлов и Тодор Александров отдавна са се обърнали в гроба си от гняв заради позорното присвояване на организацията им, както и стотиците хиляди бежанци от Македония. Те са давали последните си средства на организацията, а вече 30 години техните имоти се използват за да става Каракачанов все по-дебел, да има все повече тераси и да обогатява шайката си. Единственото патриотично действие, което могат да извършат, е да напуснат правителството, но няма да го направят, защото келепирът е голям и е за последно.“/Невена/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име